lördag 25 augusti 2012

Kurs i Särna

Är inbjuden till Brukshundklubben i Idre/Särna för att vidareutveckla klubbens eldsjälar i lydnadstänket. Vi har jobbat med att utveckla "hålla ett bra grepp", introducerat en försiktig hund i godisburken, klurat på luktdiskriminering, fixat lite kroppskontroll. Grunder, grunder, grunder. Ett måste för hållbara beteenden.

 Ann-Louise och Felicia har stökat ett tag med dirigering och det har känts som chansning varje gång.
Vi gick tillbaka till att dirigera på burkar med godis i men hon tog lite för mycket egna beslut. Johanna, en av kursarna, observerade att hon oftast valde höger burk hela tiden.
Så vi bestämde oss för att göra det ännu mer konkret för henne. Lättare att välja, lite svårare att bara vräka sig fram. Ann-Louise fick planera passet skriftligt. Bestämma vilken burk som skulle vara rätt och vilken färg den burken skulle ha. För en hel radda med försök. Så vi skulle vara säkra på att  inte hamna i ett mönster.
Felicia på bänk och burkarna på bordets hörn. Felicia på bord och burkarna tydligt åtskilda ner på varsin bänk. En tydlig skillnad och ett tydligt val. En medvetenhet som skapar trygghet och lugn. Felicia börja tänka och det blir rätt, och rätt och rätt.


 Jag bor i en stuga på en av kursdeltagarnas gård. Med denna underbara vy. På Österomsjövägen. Är inte det ett fint namn?!
 Vy uppåt stora huset från bryggan!

 Grym är med såklart! Även om han inte gjort så mycket under dagen, förutom några promenader och väldigt korta träningspass är han rätt trött och nöjd efter en kursdag. Här på bryggan i kvällssolen.

Här hamnade vi i kvällssolen. I den totala tystnaden och sköna lugnet. Inga mygg, varm vind. En go hund och en trött kvinna. Njuter av livet!

1 kommentar:

marie sa...

ser ut som ni haft det härligt, imponerad att han kan ligga så där på bryggan och inte i vattnet?? konstig hund tycker Carma
Kram