onsdag 29 augusti 2012

Balans och samarbete

Dag två på kursen i Särna ägnade vi bl.a åt kroppskontroll och störningsträning.
Det här med att ha koll på kroppen har vi nytta av i många detaljer. Såklart i fjärren som är ett enda långt moment av kroppskontroll. Men även i inkallning där hunden ska explodera in i snabb galopp i full balans och dessutom snabbt och smidig kunna stanna. För att inte tala om hopp-apport eller tunga apporten.....

Två stora tassar på en tegelsten är Bibbi medveten om. Även om uppmärksamheten mot matte är total. Att kunna stå still stadigt ett längre tag kan vara desto svårare.
 Trazzla kliver gärna upp på en balja och har bra balans.
 Tillsammans, sakta.... med små rörelser.... försöker Lenitha få Trazzla att förstå att det ska vara en tass på vardera balja.
Sådärja! Belöning av hund som bestämt sig och står stadigt. Lite för bredbent för att det ska vara riktigt bekvämt. Men hon har förstått. Stå still med en tass på vardera balja, is da shit!
Nova jobbade liggande i samma syfte. Kontroll på kroppen, små rörelser, sakta, eftertänksamt. Målet här var att hon skulle kunna ta godisen med så små rörelser att den inte ramlade ner fast Nova lutar sig fram och tar den.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag blir bara så glad! Att se & läsa om allt som händer.... Godbitar vi får ta del av. Tack, Anna!